Header Logo Coaching - Personal & Professional

How is your progress?

divider

Accountability Partner

Wat is een ‘accountability partner’? Het is een persoon die jou accountable houdt voor de doelen die jij voor jezelf hebt gesteld, een verantwoordingspartner die jou helpt een vooraf opgestelde verbintenis na te komen. Synoniemen: succes buddy, peak performance partner.

Iedereen heeft wel eens last van uitstelgedrag. Het hebben van een accountability partner voorkomt dat je uitstelgedrag vertoont en zorgt er voor dat je doorpakt en wel je doelen behaalt.

Het hebben van een accountability partner is zeer effectief. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die doelen stellen en deze vervolgens met anderen delen 70% méér kans hebben dat doel te bereiken dan mensen die dat niet doen. Immers, diep van binnen wilt niemand gezichtsverlies lijden.

Uiteraard ben jij in eerste instantie zelf verantwoordelijk voor het behalen van jouw doelen, maar het bereiken van jouw doelen hoef je niet alleen te doen.

5 misverstanden over een accountability partner

Een succes buddy kan een grote bijdrage leveren aan de ontwikkeling van jouw succes. Helaas bestaan er een aantal misverstanden over een accountability partner. Dit weerhoudt mensen ervan met een buddy aan de slag te gaan.

Hieronder vind je de vijf belangrijkste misverstanden:

1. Een buddy hoeft niet een mentor of coach te zijn. Een mentor of coach is er vaak om jou te adviseren en te begeleiden, een buddy hoeft dit niet te doen.

2. Een buddy hoeft niet ‘beter’ te zijn dan jij. Vergelijk het met een spel; wanneer jouw opponent beter is, kan dat jou stimuleren om beter te worden. Een accountability partner hoeft jou in principe niet te stimuleren om beter te worden.

3. Een buddy hoeft niet in hetzelfde werkveld werkzaam te zijn. Ook hoeft een buddy jouw werk niet (volledig) te begrijpen. Wanneer jouw buddy heel ander soort werk doet, kan hij/zij nog steeds prima jouw accountability partner zijn.

Jouw succes buddy hoeft niet per se een mentor of coach te zijn – Danielle Cornelia

4. Een buddy hoeft niet dezelfde problematiek te ervaren. Heb je bijvoorbeeld problemen met het bouwen van je website en je buddy is geen webdeveloper? Dan is dat geen probleem.

5. Een buddy hoeft niet wijzer en meer ervaren te zijn om de perfecte accountability partner te zijn.

3 eigenschappen van de juiste accountability partner

Wat zijn dan wel de juiste eigenschappen van een succes buddy?

1. Commited – Een buddy is toegewijd en consistent. Ook komt een buddy altijd zijn/haar afspraken op tijd na zonder enig falen. Vreemd genoeg zijn wij vele malen verantwoordelijker naar anderen dan naar onszelf. Bijvoorbeeld, wanneer een personal trainer op jou wacht in de sportschool is de kans groter dat je komt opdagen dan wanneer er geen personal trainer is. Herkenbaar? Doordat een buddy consistent is, word jij dat ook.

2. Effective – Een buddy is altijd goed voorbereid waardoor de accountability calls kort en effectief zijn. Dit is ten gunste van jouw effectiviteit en productiviteit. Tevens wanneer je iemand vertelt wat je de daaropvolgende week gaat doen, leert en stimuleert (of forceert) dit jou om beter te plannen. Verder, door jouw doelen concreet te formuleren richting jouw buddy, krijg jij ook helder voor ogen wat jou die week te doen staat.

3. Accountable – Een buddy houdt jou accountable. Dit zorgt voor de spreekwoordelijke stok achter de deur. Een accountability partner hoeft niet (inhoudelijk) te weten wat je moet doen. Een buddy hoeft alleen te weten of datgene wat je zei dat je zou gaan doen dat je dat ook daadwerkelijk gedaan hebt. Oftewel, practice what you preach.

Het draait niet om de succes buddy zelf, maar om wat het hebben van een succes buddy met jou doet. Daar zit het echte goud! – Danielle Cornelia

Danielle Cornelia als peak performance partner

Het vinden van de juiste mentor of coach die voldoende afweet van jouw werk, business en problemen kan al een uitdaging zijn. Maar het vinden van een goede succes buddy die commited, op tijd, consistent, voorbereid en stipt is, is vaak nog moeilijker.

Danielle Cornelia is uiterst gedisciplineerd en buitengewoon goed in het behalen van doelen en gebruikt hierbij diverse methodieken. Ook bezit ze alle eigenschappen van een ideale buddy.

Ze heeft binnen één jaar tijd een bedrijf opgezet, meerdere websites gebouwd, vijf online trainingen gecreëerd, zes masterclasses gegeven en nog veel meer! En dat als one-woman-business.

Kortom, zij is dé perfecte succes partner.

Welk doel je ook wilt behalen op welk vlak dan ook, je hoeft het nooit alleen te doen. Wanneer zij op de hoogte is van jouw doelen kan zij jou helpen jouw persoonlijke doelen te behalen.

Ze is graag jouw wekelijkse stok achter de deur en geeft je graag die extra boost om jouw doelen te bereiken!

Accountability partner Danielle Cornelia

Accountability Programma

4 x per maand heb je samen met haar een accountability call waarin jouw voortgang effectief wordt bevorderd. Samen werken jullie volgens een vooraf opgesteld plan waarmee jij gedisciplineerd je doelen behaalt. Het accountability programma heeft een minimale afname van één maand. Hoe langer je het accountability programma volgt, hoe voordeliger je uit bent.

Wil je Danielle Cornelia als jouw persoonlijke accountability partner?
Neem hieronder contact op voor meer informatie.

Wil jij ook af van jouw uitstelgedrag?

Wil jij wél succesvol je doelen tijdig behalen?

En wil jij Danielle Cornelia als jouw persoonlijke peak performance partner?

Neem dan nu contact op voor een grátis intake gesprek!

Cursusaanbod Mindset Revolutions

Become a Master Mind

divider

Mindset Revolutions biedt jou de mogelijkheid om in 3 stappen een Master Mind te worden.

Klik op onderstaande afbeeldingen voor meer informatie over het aanbod.

Stap 1.

MINDOLOGIE
COLLEGE

1-Daagse College
voor de starter

Double Tree by Hilton Royal Parc Soestduinen Mindset Masterclass

Stap 2.

MINDSET
MASTERCLASS

2-Daagse Masterclass
voor de gevorderde

Mindset Masterclass groepsfoto

Stap 3. 

TRACÉ
HALYCON

Membership
voor ware meesterschap

Foto online mastermind danielle cornelia

nieuwsbrief

divider

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, updates en cursusdata?

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!