Tracé Halcyon

divider

Hoe spreek je Tracé Halcyon uit?
Waarom heeft Danielle Cornelia gekozen voor deze naam?
En wat heeft de ijsvogel te maken met dit membership programma?

Lees op deze pagina meer over de achtergrond van Tracé Halcyon.

De naam ‘Tracé Halcyon’ is voor mij een zeer bewuste keuze geweest. Je zult verrast zijn zodra je mijn beweegredenen weet. – Danielle Cornelia

Etymologie der Tracé Halcyon

Wat zegt het woordenboek….

Tracé zelfst.naamw. Uitspraak: [tra’se] Betekenis: 1) Traject  2) Afgebakende weg 3) Ontwerp (van een weg) 4) Plan (voor een weg) 5) Richting 6) Route 7) Wegverloop

Halcyon zelfst.naamw. Uitspraak: [hal’sie’on] Betekenis: 1) Halcyon is een geslacht van vogels uit de familie van de ijsvogels (Alcedinidae). 2) Halcyon is een Griekse meisjesnaam. Het betekent `mytische vogel, regelde zee stormen`.

De invloed van Mortal Kombat…

Groep 3 is wat ze zich kan herinneren. Het moment dat ze bewust momenten van stilte opzocht. Terug naar haarzelf, de rust, leegte en de ruimte. Terug naar de oorsprong van al dat is.

Deze meditatie momenten deed ze altijd in stilte totdat ze in de brugklas het nummer van Orbital “Halcyon On & On” (OST Mortal Kombat) te horen kreeg via haar neef Ramon. Tot haar grote verbazing bereikte ze met dit nummer een geheel andere meditatieve staat. Sindsdien wisselt ze haar stilte meditaties af met muziek.

Al meer dan 25 jaar is dit één van mijn favoriete meditatie nummers en beluister het nummer hier. – Danielle Cornelia

Afbeelding. Mortal Kombat

En een vleugje mythologie…

In de Griekse mythologie wordt het verhaal verteld van de ijsvogel. De vogel bouwt in de mythe zijn drijvende nest op de onrustige zee. Dit is mogelijk, omdat de God van de Wind het nest beschermt door het te midden van de door de wind opgezweepte golven in de luwte te houden. De ijsvogel is daarom het symbool van stilte, geluk, liefde en (echtelijke) trouw.

Daarnaast zijn er nog vele andere sagen en overleveringen waarin de ijsvogel centraal staat en symbool staat voor onder meer vrede, schoonheid en rijkdom.

Tracé Halcyon Online Mindset Masterclass

Afbeelding. IJsvogel

De Diepgaande Betekenis van Tracé Halcyon

De naam Tracé Halcyon dekt alles wat ze hiermee wilt uitdragen.

Tracé – Je leven veranderen is geen kwestie van een quick fix. Het is een traject die je doorloopt, waarbij elke stap die je zet onderdeel is van de uiteindelijke transformatie.

Halcyon –  Niet alleen is het één van haar favoriete meditatie nummers, ook onderschrijft de mythe een bekend motto dat bij de broedende halcyon wordt gebruikt, namelijk:

Saevis tranquillus in undis

Wat betekent: rustig te midden der woelige baren.

Een ieder die in staat is te midden van elke woelige omstandigheid bewust zijn eigen gedachten en gevoelens te kiezen en voor innerlijke rust en stilte te gaan, heeft meesterschap over zijn eigen mind en is een ware Master Mind.