Think & Grow Rich

divider

In 1937 werd het boek “Think & Grow Rich” van Napoleon Hill voor het eerst gepubliceerd. De auteur heeft meer dan 20 jaar onderzoek gedaan naar succesvolle mensen en getracht de geheimen achter het succes van deze mensen te achterhalen.

Na vele studies, interviews en andere onderzoeken heeft meneer Hill in totaal 13 principes kunnen determineren, die wanneer volledig begrepen en geïmplementeerd de sleutels tot succes zijn!

Hoewel dit boek al meer dan 80 jaar geleden gepubliceerd is, zijn de beschreven waarheden en wijsheden nog altijd van kracht.

Voor Danielle Cornelia heeft dit boek een centrale rol gespeeld in haar leven. Hoewel ze in de afgelopen 20 jaar veel kennis tot zich heeft genomen op het gebied van onder meer theologie, filosofie, kwantumfysica, universele wetten, succes en spiritualiteit is dit voor haar hét ultieme boek waar Spiritualiteit en Succes elkaar ontmoeten!

Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve – Napoleon Hill

Napoleon Hill leest boek: Think & Grow Rich

Napoleon Hill – Auteur Think & Grow Rich

Samenvatting Think & Grow Rich

13 Principes voor Succes

#1. Desire – Verlangen

Het is van cruciaal belang om een diep verlangen naar jouw doel te hebben, want dit creëert op zijn beurt weer een interne motivatie waardoor je overgaat tot actie. Hierdoor blijft jouw verlangen niet beperkt tot wishful thinking. Dit intense verlangen trekt jou ook uit je comfortzone. Jouw gedachtenenergie van verlangen creëert een aantrekkingskracht en zal hetgeen waarnaar je verlangt in jouw leven brengen.

Heb jij al voor jezelf vastgesteld wat jouw doelen zijn? Onze Dromen & Doelen Training kan jou hierbij helpen.

#2. Faith – Geloof

Geloof (in niet-religieuze zin) is een mindset waardoor je in staat wordt gesteld je doelen, verlangens en plannen uit te voeren en ze te realiseren. Geloof is een ontastbaar iets, maar toch draagt ieder mens het in zich.

Het is het voelen, weten en diep vertrouwen hebben dat hetgeen je voor ogen hebt, gerealiseerd zal worden zonder dat het nog waarneembaar is in het huidige moment. Wanneer je dit principe beheerst, zal automatisch de manifestatie van jouw verlangen in gang gezet worden.

Dit principe is vaak een struikelblok als gevolg van aanwezige, beperkende interne overtuigingen (B.I.O.’s). In onze Mindset Masterclass leer jij deze B.I.O.’s effectief te identificeren en te transformeren.

#3. Auto Suggestion – Autosuggestie

Vaak geloven we dat we maar normaal moeten doen en moeten conformeren aan wat ‘men’ vindt. Deze houding is het gevolg van diepgewortelde overtuigingen in onze samenleving. Uitspraken als “doe maar normaal dan doe je al gek genoeg” en “je kunt maar beter niet met je hoofd boven het maaiveld uitsteken” zijn voorbeelden van limiterende autosuggesties. Dit zijn overtuigingen die jou weghouden van jouw unieke ik, jouw volle potentie. Met behulp van het principe van autosuggestie keer je dit om en creëer jij zelf bekrachtigende overtuigingen.

In onze Mindset Masterclass leren wij jou praktische en effectieve methoden om autosuggesties direct in jouw leven toe te passen.

#4. Specialized Knowledge – Specialistische Kennis

Wanneer het verwerven van kennis een garantie voor succes zou zijn, dan zouden alle hoogleraren de rijksten der aarde moeten zijn. Dit is niet het geval.

Daarnaast is tegenwoordig alle kennis die je maar nodig hebt met één klik van je verwijderd, maar toch is niet iedereen met een computer, tablet of smartphone succesvol.

Dit bewijst dat enkel het verwerven van kennis geen garantie is voor succes, maar het juíste gebruik van gespecialiseerde kennis is hetgeen wat jou succesvol kan maken.

Richt je niet zomaar op kennis verwerven, maar op die kennis die jou dichter bij jouw doelen brengt. Met onze Succes Strategy Academy zorgen wij ervoor dat jij adequaat en effectief jouw doelen bereikt.

#5. Imagination – Verbeeldingskracht

Creatieve verbeeldingskracht is een kracht die de groten der aarde hebben gebruikt. Het is deze kracht die je inzet om groter te denken en succesvol te worden. Met de creatieve verbeeldingskracht transformeer je jouw idee naar realiteit.

In onze Mindset Masterclass leren wij jou hoe jij je visualisatie en verbeeldingskracht kunt ontwikkelen en trainen.

#6. Organized Planning – Gestructureerde Planning

Om succesvol te zijn heb je een concreet plan nodig. Je gaat namelijk ook niet een huis bouwen en willekeurig een baksteen neerleggen zonder een blauwdruk van het huis te hebben, toch?

Het plan bevat stappen, strategieën en systemen om je doel te bereiken dat je voor ogen hebt. Maak tijd vrij om een plan op te stellen en splits het op in werkbare doelen. Zorg dat je het uitschrijft, omdat het opschrijven de realisatiekans van jouw doel vergroot.

Genieën schreven altijd alles op. Of werden ze juist genieën omdat ze alles opschreven? Journalling is een discipline die elk succesvol persoon zich eigen heeft gemaakt. Bekijk hier onze eigen Mindset Revolutions Success Journal Deluxe (binnenkort beschikbaar).

#7. Decision – Beslissing

Iedereen neemt dagelijks beslissingen in zijn leven zoals “wat ga ik eten” en “wat zal ik aantrekken vandaag”. Echter, het type beslissingen wat hier bedoeld wordt, is het type dat ferm en resoluut is. Dit type beslissing zoals “ik zeg mijn baan op en ga die wereldreis maken”, vraagt van je om er echt in te geloven, zodanig dat je de benodigde acties daadwerkelijk onderneemt. Elke keer wanneer jij je beslissing wijzigt, zal je minder snel datgene bereiken waarnaar je verlangt.

Het nemen van krachtige en goed doordachte beslissingen is cruciaal voor jouw succes. Hoe sneller je weloverwogen beslissingen neemt, hoe sneller je groeit. In onze Mindset Masterclass laten we je zien hoe je dit ontwikkelt en traint.

#8. Persistence – Volharding

Wanneer mensen hun dromen en doelen realiseren, falen ze vaak bij de eerste poging en geven ze snel op. Als je grote succesverhalen bestudeert, zul je constateren dat het overgrote deel van de mensen meer gefaald heeft in hun leven, dan dat ze succesvol geslaagd zijn. Zij weten dat falen een onvermijdelijk onderdeel van succes is.

Om succesvol te worden zul je toegewijd moeten zijn en niet moeten opgeven. Hierin speelt het principe van verlangen een grote rol, gezien dat ervoor zorgt dat je niet opgeeft en alles doet wat ervoor nodig is. Met deze mindset zul je uiteindelijk slagen.

In onze Mindset Masterclass laten we je zien dat F.A.I.L. slechts betekent: First Attempt In Learning. Daarnaast ontdek je jouw eigen kracht van verlangen waardoor je jouw ferme beslissing doorzet.

#9. Power of the Mastermind – De Kracht van de Mastermind

Dit principe bestaat uit een verbond van twee of meer mensen die dezelfde mindset en attitude hebben. Mensen zullen als T.E.A.M. (Together Everyone Achieves More) in goede harmonie en synergie voortvarend hun vooraf gestelde doelen bereiken.

Het is van groot belang dat je je omringt met de juiste mensen. Wanneer je bijvoorbeeld fit en gezond wilt worden, maar je blijft jezelf omringen met mensen die dag in dag uit bankhangen en fastfood eten dan zal dat na verloop van tijd onvermijdelijk een negatief effect op jou hebben. Zorg ervoor dat je jezelf omringt met mensen die het beste in jou naar boven halen en jou inspireren om meer te bereiken in je leven.

Met onze Masterminds creëren wij nieuwe Mastermind groepen waardoor er in Nederland een ware Think & Grow Rich Movement ontstaat.

#10. The Mystery of Sex Transmutation – Het Mysterie van Sex Transmutatie

Dit principe werd vroeger als controversieel gezien. Met de huidige kennis afkomstig uit het Oosten is dit niet meer zo controversieel zoals toen het geval was. Het principe legt uit dat we allemaal sterke seksuele energie in ons hebben die we kunnen gebruiken. Wanneer je deze energie juist inzet, zul je in staat zijn om veel te bewerkstelligen.

Dit principe kan ervaren worden als één van de meest uitdagende principes om te begrijpen. Daarom is het belangrijk om de eerste 9 principes te beheersen alvorens je dit principe eigen maakt.

#11. The Subconscious Mind – Het Onderbewustzijn

Vaak willen we iets bereiken in ons leven. We affirmeren onze gewenste doelen, maar worden ze alsnog geen realiteit. Dit is het gevolg van jouw beperkende interne overtuigingen (B.I.O.’s) waardoor je niet de juiste vibraties uitzendt en niet datgene aantrekt wat je écht zou willen. Wanneer jij je B.I.O.’s identificeert en je onderbewustzijn beheerst, kun jij de gewenste overtuigingen creëren die jij in jouw leven graag weerspiegelt wilt zien.

In onze Mindset Masterclass staat dit principe volledig centraal. Door aan jouw B.I.O.’s te werken, zal jouw leven nooit meer hetzelfde zijn.

#12. The Brain – Het Brein

Onze hersenen en de mind zijn zeer ingenieuze aspecten van ons menselijk bestaan. Aangetoond is dat wanneer wij in een staat van creativiteit zitten en gebruik maken van creatieve visualisaties of verbeeldingen, ons onderbewustzijn een stuk ontvankelijker is voor bewuste informatie, zoals affirmaties. Zorg er dus voor dat je jouw creativiteitsvermogen goed inzet.

In onze Mindset Masterclass leren wij jou hoe jij je creativiteitsvermogen (visualisatie en verbeeldingskracht) kunt ontwikkelen en trainen.

#13. The Sixth Sense – Het Zesde Zintuig

Dit kun je zien als jouw intuïtie of onderbuikgevoel. Dit wordt beter ontwikkeld wanneer jij meer mediteert of stilte opzoekt en wanneer je je meer afstemt op je onderbewustzijn. Het is jouw onderbewustzijn dat de connectie is met de oneindige wijsheid van het universum.

Zorg dat je je meer afstemt op het universum zodat je de antwoorden krijgt die juist zijn voor jou. Deze antwoorden kunnen binnenkomen als ingevingen, onderbuikgevoel of zogenaamde ‘toevalligheden’ die in jouw leven opduiken.

Bij de één is het zesde zintuig beter getraind dan de ander, maar we hebben het allemaal!

Door deze materie te bestuderen, te begrijpen én te implementeren, is de deur tot alle rijkdommen binnen handbereik – Danielle Cornelia

Disclaimer: het boek van Napoleon Hill is een geweldig boek en bevat ontzettend veel wijsheden. Bovenstaande beschrijving van de 13 principes is slechts een fractie van de inzichten en wijsheden die dit boek bevat. Om die reden raden wij iedereen aan dit boek zelf aan te schaffen en minimaal één keer te lezen. Koop het boek nu hier! .

Think & Grow Rich Materialen

Klik op onderstaande afbeeldingen voor meer informatie.

Boeken:
Engels- en Nederlandstalig

Boek cover van Think and Grow Rich unedited editie

OFFICIAL Think & Grow Rich: The Legacy

Afbeelding van Think & Grow Rich: The Legacy Film

nieuwsbrief

divider

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates?

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!